Juurtumisongelmia

En omista kummoista viherpeukaloa. Haluaisin kovasti että minulla olisi rehottava puska basilikaa kun mieleni tekee suurta herkkuani caprin salaattia. Mutta en osaa pitää basilikastani huolta niin että se säilyisi pidempään elävien kirjoissa.

Ostin viime viikolla Lidlistä uuden traakkipuun, se on vielä melko elinvoimaisen näköinen ja toivon että se viihtyy ja että osaan googlettaa sille oikeat hoito-ohjeet.

Visbyssä ihastelin ruusuja ja sievää kasvitieteellistä puutarhaa ja sen kauneudesta inspiroituneena piipahdin tänään kotimatkalla kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. En olekaan käynyt siellä moniin vuosiin ja oli ihana löytää kiireisen päivän jälkeen rauhaisa paikka missä käyskennellä ja ihastella minkälaisia kasveja helsingin korkeudella voikaan kasvaa.

Kävellessä puutarhan polkuja mietin tämänhetkistä dilemmaani. Haluaisin siirtyä muualle töihin ja olen muutamaa paikkaa hakenut. Olen ollut nykyisessä paikassa noin 1,5 vuotta mutta vaikka pidän työkavereistani, en koe nykyisten työtehtävien olevan sitä mitä haluan elämältäni. Firmassa on monia ketkä ovat olleet siellä jopa 40 vuotta, ja mietin kuinka harvinaista on nykypäivänä että kukaan olisi yhdellä ja samalla työnantajalla yli vuosikymmentä.

Olenko huono ihminen mikäli haluan ”jo” 1,5 vuoden jälkeen siirtyä seuraavaan paikkaan. Olenko menettänyt kykyni ”juurtua”? Olen muutamille työkavereille avautunut asiasta ja he ovat olleet kannustavia. Toivon että uskallan ottaa syksyllä seuraavan askeleen urallani.

Nyt menen ostamaan itselleni menolipun Pariisiin. Aloitan sieltä lomani!