BootY camp!

Monille iskee keväisin ”kesäkuntoon” boomi. Itse olen aiemmin kuulunut porukkaan joka lenkkeilee ympäri vuoden joten en ole saanut asiasta hirveää hepulia. Mutta valitettavasti jalkaongelmien vuoksi sekä liiallisen lumen takia en ole lenkkeillyt juurikaan koko talvena. Ja lisäksi olen nyt toimistotyössä jossa tulee istuttua aivan liikaa.

Siispä, cardion ja pebatreenin tarve on todellinen ja jopa tiktok tuntuu auttavan siihen. 12-3-30 Treenissä laitetaan juoksumatto kaltevuudelle 12, vauhti kolmoselle ja tarvotaan puoli tuntia. Olen muutamaan kertan kokeillut ja kyllä siinä itselleen hien saa, Kaloreita on kulunut keskimäärin 200 joten kaipa tuostakin jotain hyötyä on.

Lisäksi pitäisi tehdä kyykkyjä ja muuta pakaralihaksia aktivoivaa. Liiallinen istuminen kun aiheuttaa niin sanottua ”pakaradementiaa” josta olen ainakin toisen kankkuni huomannut kärsivän, en saa tehtyä liikkeitä oikeilla lihaksilla vaan huomaan että etureisi tai lantion lihakset pyrkivät tekemään työn pakaralihaksten puolesta, tiimityö on hyvästä mutta tässä tapauksessa ”gluteukset” saisivat opetella omatoimista työskentelyä.

Lantionnostoja, porrastreeniä, kyykkyjä.. Kaikkea pitäisi nyt kokeilla että kehtaisin kesällä kulkea shortseissa. Toivon että kun alan pahimpien lumien sulettua jälleen pyöräilemään töihin, se edesauttaisi tilannetta.

Taidan nyt nostaa takamukseni tästä sohvalta, tehdä muutaman kyykyn ja lähteä sitten ulos katsomaan josko Jätkäsaaren kadut olisivat vihdoin sulaneet tarpeeksi että siellä voisi lenkkeillä ilman liukastumisen pelkoa.

Advertisement