Haussa harmoninen olotila

Odotan lähestulkoon kauhulla tulevia viikkoja mitä töihin tulee. Tiedossa on niin tiukka rutistus että stressistä on valitettavasti tullut jo lähes luonnollinen olotila. Olen työssäni melko uusi ja olen vasta oppinut hieman ymmärtämään sen perusteita. Ja nyt siirrymme täysin toisenlaiseen työvälineeseen.

Opeteltavaa on paljon ja aikaa oppimiseen on erittäin vähän omien töiden ohella. Tämä stressi on aiheuttanut sen että löysin eräänä aamuna kotiavaimeni kylpyhuoneen lavuaarista, minulla ei ole harmainta aavistusta miten ne olivat sinne päätyneet. Olen ilmeisesti alkanut kävellä unissani, ja matkalla töihin googlettelin aiheesta ja ilmeisesti stressi voi laukaista unissakävelyn.

En onnekseni ole vielä henkisesti uupunut viime kuukausien stressistä mutta kroppani on alkanut näyttää protestin merkkejä, näin unia töistä, bruksismini on pahentunut, syömisen jälkeinen yskä johtunee refluksista joka herää henkiin ollessani stressaantunut pitkiä aikoja.

Olen yrittänyt lisätä työpäivien ulkopuolista aktiivisuutta, käynyt salilla, nähnyt ystäviä ja pysynyt sosiaalisena jotta saan ajatukset pois työasioista. Loppukuusta osallistun Alumnitapahtumaan joka sekin varmasti virkistää. Haaveilen myös että tekisin pienen pakomatkan pääsiäisenä, se olisikin lähes ainoa ajankohta jona semmoisen ehtisi toteuttaa, meillä on uudistuksen vuoksi lomakielto päällä.

Ajatuksenani oli lähteä aurinkoiselle lauantailenkille mutta tässä tätä kirjoittaessani mereltä on hiipinyt rannikolle melkoinen sumu. Aurinkoa tai ei, ulkoliikunta on yksi parhaista lääkkeistä stressiin!

Laventelin pitäisi olla rauhoittava väri. Kenties siksi sohva näytti eilisaamuna niin hyggeltä.
Advertisement