Topista toppatakkiin

Voi tätä suomen syksyä. Tänä vuonna se tuli kuin salamaniskusta. Viime sunnuntaina kävin kävelyllä mukavassa +25 asteen lämmössä. Maanantai-aamuna kysäisin vaatekaapin sisältöä tutkiessa siriltä päivän säätä ja kysyin toiseenkin kertaan kun en meinannut uskoa että asteita ulkona aamukahdeksalta olikin vain 8!

Syksyn muoti-inspot ovat usein kauniita pörröisiä neuleita, sukkahousuja ja vakosamettisia hameita. Olisihan se ihanaa lähteä töihin hameessa mutta todellisuus iskee vastaan viimeistään koti-ovella. Kun pitää skrabata auton ikkunat jäästä, tai kävellä lähimmälle bussipysäkille purevassa tuulessa, jäävät ihanat asut kakkoseksi, ainakin minulla. Kenties jos kulkisi töihin omalla autolla?

Olin keskiviikkona optimistinen ja lähdin kotoa toimistolle bleiserissä. Töiden jälkeen tapasin ystävääni ja tarkoituksemme oli käydä syömässä ja kenties kävellä hieman kuulumisia vaihtaen. Mutta jouduimme jättämään kävelyn sikseen sillä olimme jäätyä pystyyn, ja pian ravintolasta poistumisen jälkeen vilkuttelimme toisillemme hesarin vastakkaisilta puolilta odotellen seuraavaa sporaa kotiinpäin.

Tämä asu tuli googlen kuvahakuun sanoilla
”november outfit”

Välillä haaveilen että voisin viettää syksyn keski-europassa, jossa voisi venyttää neule ja bleiseri komboa pidemmälle. Viime syksynä kävin Lontoossa lokakuun lopussa ja sinnekkin olin lähtenyt turhan optimistisesti pelkän biker rotsin kanssa, ja päädyinkin etsimään itselleni paksua neuletta euroopan suurimmasta ostoskeskuksesta.

Tälle syksylle koitan löytää muutamia klassisia vaatekappaleita. Haluaisin vihdoin löytää villakangastakin, muutamat syysnilkkurit, sekä uuden laukun. Aion säästää Mulberryn Bayswateriin, mahdollisesti second handina, mutta jätän sen ostamisen odottamaan tulevaisuuteen. Inflaatio kun tuntuu kiitettävästi kerrostalossa asuvan sinkunkin kukkarossa.

Oi siinä vasta ajaton kaunotar!
Advertisement