Kun en ole aamuihminen

Katsoin viikonloppuna Kardashianeita ja mieleeni jäi pätkä missä momager Kris kertoo heräävänsä 4.30 ja tekee kaikkia niitä ”supersuorittajien” juttuja aamuisin, kuntoilee, hoitaa meilit, syö hyvän aamupalan.

Haluaisin haastaa itseni joskus kokeilemaan tuota tapaa, esim viikoksi. Heräisin aamulla, kuntoilisin.. ja ehkä aloittaisin päiväni aiemmin. Olen luonnostani melko iltapainoitteinen ihminen ja koen että saan meilit ja muut jutut myös iltaisin hoidettua. Nytkin ryystän vihreää teetä käytyäni lenkillä ja mietin mitä tekisin huomenna töiden jälkeen. Olen tällähetkellä itä-suomessa moikkaamassa perhettä ja huomaan miten kesäinen luonto houkuttelee luokseen kesken kiireisen työpäivän.

Tein kevään aikana muutamia pieniä korjauksia sosiaaliseen mediaan ja puhelimenkäyttööni. Koska nykyään Tiktok on alkanut viedä Instagramista voiton mitä scrollaamiseen tulee, tästä ei ehkä ole enää niin paljon hyötyä mutta olen silti iloinen etten edes huomaa asiaa.

Kyseessä ovat siis varsinkin Facebookissa tutuksi tulleet 9gag, ladbible ja Buzzfeed tyyliset julkaisut mitä olin joskus vuosia sitten alkanut seuraamaan niiden ns. huumoriartikkeleiden takia. Ja jos tarkemmin miettii niin nehän julkaisevat pahimmassa tapauksessa samat artikkelit joka päivä. Ja niitä artikkeleita jäi usein lukemaan useiksi minuuteiksi, kahvitauolla, bussissa yms. Joten poistin kaikki tuon tyyliset sivut facebookista. Lakkasin myös seuraamasta 9gagia instagramissa koska huomasin että sen sisältö suorastaan spammaa feedini ja puolet tykkäyksistä oli jonninjoutavia vitsejä. Haluan antaa tykkäykset jollekin edes hieman mielenkiintoiselle.

Olin myös antanut itselleni luvan että puhelimessani saa olla yksi peli tylsiin hetkiin, ja pelasinkin samaa peliä useamman vuoden peräkkäin ja siitä muodostui tapa. Ja sen tavan mursin talvella kun poistin pelin puhelimestani enkä ole tuota 10 minuuttista kaivannut.

En kaipaa yhtään puhelinajastani poistamaa asiaa, en tiedä onko scrollaamisessani nyt sen enempää järkeä mutta haluan ajatella että käytän pahan puhelinajan nyt edes rahtusen järkevämmin kuin lukien artikkeleita kuten ”woman spends thousands stuffing her dead cat after it was hit by a car”

Mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä sivustoja saa ehdottaa, olisi kiva jos facebookissa käyminen olisi muutakin kuin naistenhuoneen juttuja.

Luultavasti huippusuorittajien aamurutiineihin kuuluu myös scrollailu mutta se on luultavasti juoksumatolla FT:n tai New York timesin selaamista vihersmoothieta samalla hörppien.

Advertisement