Sairasloman ajatuksia

Olen ollut torstaista lähtien sairaslomalla, jatkuen ensi viikon loppuun asti.

Pitäisi luultavasti aloittaa selittämällä miksi olen sairaslomalla. Lyhykäisyydessään minulla on burn out. Työpaikkani on viime aikoina ollut uutisissa, ja tilanne työpaikalla on ollut jo hyvän aikaa äärimmäisen kiireinen ja stressaantunut joka johti siihen että ensin aloin nukkua huonosti kävellen jopa unissani. Työasioita on ollut vaikea saada pois ajatuksista. Viimeiseltä tulivat fyysiset oireet, jatkuva päänsärky, kuukautiset aivan sekaisin, pahoinvointi, refluksi ja uupumuksen määrä oli loputon.

Sain aluksi sairaanhoitajalta pari päivää saikkua, ja heti seuraavana päivänä kroppani päätti että jos huilataan, niin huilataan sitten kunnolla ja sain kunnon flunssan ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Tämä on kuulemma melko yleistä, pitkään hälytystilassa ollut kroppa antaa periksi kun stressistä on päästy hetkeksi etäämmälle ja usein ihmiset sairastuvat flunssaan burn-out saikun aluksi.

Aloitin toipumisen juttelemalla stressiin ja sen hallintaan erikoistuneen psykologin kanssa, ja koin että on hyvä aloittaa toipuminen kun sai purkaa turhautumistaan ja saada hieman ohjeita sairasloman aikana hyviin toimintamalleihin.

Torstai-iltapäivän vietin pyöräillen upeissa merimaisemissa Espoon rantaraitin varrella. Viisas työkaverini kehotti minua menemään meren rantaan ja katselemaan aaltoja ja rauhoittumaan. Ja oikeassa hän on, rannalla istuessa ja horisonttiin tuijottaessa on aina helppo rauhoittua.

Pieni evästauko ajatuksia tuulettaen.
Westend-Haukilahti väli on melko huikea maisemiltaan.

Olen melko huono ns. ”mindfulness” tyyppisissä asioissa mutta merelle tuijottaminen on aina auttanut minua. Yksi ihanimmista paikoista hiljentyä on ollut Bengtskärin majakka ja mukana ollut Muumipappa ja Meri kirja.

Perjantaina huomasin että on Marimekko-päivä. Ja koska aikomuksena oli muutenkin hoitaa muutama asia keskustassa, päätin käydä ihastelemassa Esplanadin puistossa järjestettyä muotinäytöstä jossa sai katsauksen kesä 2022 mallistosta. Malleina oli ihanan monipuolinen kattaus ihmisiä, Ihastuin erityisesti erääseen vihreään mekkoon. En itse asiassa omista vielä ainoatakaan Marimekon vaatetta joten kenties asia pitäisi korjata nyt kesän aikana. Olisi ollut hauska jatkaa päivää muissakin Villien Kukkien juhlaan liittyneissä oheistapahtumissa mutta olen edelleen melko helposti väsyvää sorttia joten pidin kaupunkipyörähdykseni lyhyenä.

Kun jaksaa vaihteeksi pukeutua edes hivenen siistimmin.

Myöhään perjantai-iltana sain ajatuksen käydä katsomassa kuinka paljon laivaliput Tallinnaan maksaisivat. Löysin Eckerö Linelta 17 euron menopaluun ja päätin spontaanisti että vietän lauantain lahden toisella puolen. Mutta en ollut huomannut katsoa päivää tarkemmin joten aamulla terminaalissa lähtöselvitystä tehdessäni sain huomata että lippuni olivatkin vasta sunnuntain lähdölle. Onneksi satamaan ei ole kovin pitkä matka joten tästä aamuseikkailusta ei syntynyt suurtakaan harmia.

Joten sunnuntaina suuntana on Tallinna!

Advertisement