Tanskalaista designia

miksi kaiken mistä mä tykkään pitää aina olla jumalattoman kallista?

Olen nyt asunut jätkäsaaressa kuutisen kuukautta. Ja sain vasta nyt hankittua ruokapöydän.

Olen syönyt ruokani joko sohvalla (vaaranpaikka) tai työpöydän ääressä, mikä on hieman tylsää sillä joudun myös toimistolla ollessani kiireestä johtuen myös hotkaisemaan lounaani työpöydän ääressä. Ja myös vieraiden kestitseminen on hieman hankalaa.

Marraskuussa asuntoon muutettuani rupesin kartoittamaan millaisen ruokapöydän halusin, ja jopa omaksi hämmästyksekseni halusin pyöreän ruokapöydän. Paikka mihin pöytää mietiskelin sopisi kenties paremmin kulmikkaalle pöydälle mutta joskus pitää kokeilla jotain uutta.

Edellisessä asunnossani oli ns. olohuoneen pöydän ja ruokapöydän sekoitus joka oli kahdeksankulmainen ja sen ympärille me monet kerrat kämppisten kanssa kokoonnuttiin.

Sopivaa pöytää etsiessäni hain tietysti inspiraatiota mm. Instagramin ja Pinterestin kautta. Myös muutamia tiktok kanavia seurailin kun mietin mikä itseäni miellyttäisi.

Ja sitten sen bongasin, ihanan yksinkertaisen ja elegantin pyöreän pöydän instagramin syövereistä. Vaalea pyöreä tammipöytä ja sirot jalat. Mikä kaunotar!

Hetken selailtuani, totesin että kyseinen pöytä on tanskalaisen HAY merkin, tuo nimi ei sanonut näin kalusteensa ikeasta ostaneelle henkilölle mitään. Ja löysin lopulta heidän kotisivuiltaan himoitsemani pöydän. Ja kappas, pöydällä oli hintaa yli 1000€! Muistan parkaisseeni äänen ”miksi kaiken mistä mä tykkään pitää aina olla jumalattoman kallista?”

Kuva: Finnish Design Store

CPH20 120cm Lakattu Tammi. Siinä haavepöytäni. Kyllä minä sen vielä kotiutan, On se sen verran kaunis ja toivon sen myös pysyvän melko ajattomana ja sitä jaksaisi katsella vuosien ajan.

Mutta, enhän minä kuitenkaan voi ikuisuuksia ilman ruokapöytääkään olla, joten olen pitkin hampain vilkuillut muita vaihtoehtoja ”väliaikaiseksi” versioksi. Ja vappuaaton nopealla ostoskierroksella bongasin Ruoholahden Jyskistä tammenvärisen pyöreän pöydän varastokappaleena Hieman piti irvistää kun kuljetus ruoholahdesta jätkäsaareen maksoi lähes saman kuin itse pöytä mutta minkäs teet.

Ja tuossa se nyt on, pyöreä, tammea, ja mikä parasta, Tanskalaista designia tämäkin!

Olisi kiva nähdä myös haavepöytä livenä.
Pitäisi kesäksi kehitellä uusia ideoita ikkunalaudalle.

Katsotaan millaisen kriisin saan aikaiseksi ruokapöydän tuoleista. Saattaa mennä ensi jouluun!

Advertisement