Se ei ollutkaan vaasi..

Uuden asunnon sisustaminen on aina hauskaa. Vaikkei kyseinen minun osaltani ole suoranaisesti edennyt kummemmin (etsin edelleen ruokapöytää sekä sohvapöytää), mutta huomaan että haalin pieniä yksityiskohtia kuten purkin teepusseille, toisen purkin sokerille tai ihan vaan aamiaissetin Kare myymälän loppuunmyynnistä.

Jättimäisen teemukin tyhjentämiseen menee tovi jos toinenkin

Uusi ja kummastuttava mielenkiinnon kohde josta ystäväni minua piikittelevät ovat vaasit. Kaikenlaiset ja kaikenkokoiset vaasit kaupoissa kutsuvat minua kuin hunaja mehiläistä ja hassuinta tässä on se etten ole vielä hankkinut ensimmäisiä tuoreita kukkiakaan.

Mutta nyt saa nauraa mukana koska minulle selveni tässä menneellä viikolla eräs asia. Eräänä talvisena lauantaina bongasin keskustan Stockmannin alakertaan ilmestyneestä ”stockletista” valkoisen vaasin missä oli kohokuvioita. Se maksoi vaivaisen vitosen joten tyytyväisenä kannoin ostokseni kotiin ja asetin ikkunalaudalle odottamaan käyttöä.

Muutama viikko takaperin bongasin että kauppakeskus Ainoassa oleva Kare liike on lopettamassa ja päätin tehdä pienen ekskursion Tapiolaan. Piipahdin Karessa ostamassa sieltä aiemmin mainitsemani aamiaissetin ja pyörähdin samalla muutamassa muussa kaupassa tutkimassa olisiko niissä mitään mielenkiintoista.

Yläkerran Stockmannilta sen sitten bongasin. Vaasini. Mutta kuten jo saatatte arvata, se ei ollutkaan myynnissä vaasina. Vaan Vessaharjan telineenä.

Kyllä, olin tietämättäni ostanut Villa Stockmannin ”Rein” setin WC harjan telineen kukkamaljakkona.

”Villa Stockmannin Rein-setin wc-harja pysyy piilossa katseilta keraamisessa telineessä, jota koristaa kaunis pintakuviointi.”

Kuva: Stockmann.com

Tilanne oli niin absurdi että lähetin siinä nauraessani ”vaasista” kuvan kaverilleni joka totesi että kyseinen purkki on kenties turhan kaunis ollakseen oikeassa käyttötarkoituksessaan ja hei, eikös innovatiivisuus ole sisustamisen juju.

Pidän purkkia edelleen samalla paikalla, väliäkös sillä mikä sen alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut. Ainakin se on sopivan korkea ja painava vaikka auringonkukille jotka sattuvat olemaan suosikkejani, enkä koskaan löydä niille sopivaa astiaa.

Odotan uteliaana millaisia ”innovaatioita” keksin jatkossa sisustamiseen.

Onko sinulle koskaan sattunut samantyyppisiä mokia jotain ostaessasi?

Advertisement